Kako prevesti WordPress na srpsku latinicu
WordPress na Latinici - Srpski
Naslovna » Kako prevesti WordPress na srpsku latinicu

Kako prevesti WordPress na srpsku latinicu

WordPress je zvanično dostupan na Srpskom jeziku i to samo na ćiriličnom pismu. Da biste Vaš WordPress veb sajt preveli na sprsku latinicu, potrebno je da uradite ovih nekoliko koraka.

Ukoliko počinjete novi WordPress sajt ili projekat, prilikom instalacije izaberite Srpski jezik. Ukoliko već imate instaliran WordPress na engleskom jeziku, posetite stranicu WP admin -> Settings -> General. Ovde pronađite opciju Site Language i u padajućem meniju izaberite Srpski jezik. Vidi sliku.

WordPress na Srpskom

Nakon toga, WordPress će preuzeti prevod za Srpku ćirilicu.

WordPress na Srpskom – Latinica

Sledeći korak je instalacija plugina za preslojavanje ćiriličnog pisma na latinicu. Pomoću ovog plugina sve instance WordPress prevoda automatski se konvertuju u latinicu, tako da ne morate koristiti dupli prevod ili dodavati neki plugin za više jezika.

Da biste instalira SrLatin plugin, prvo je potrebno da ga preuzmete putem ovog linka. Nakon toga posetite stranicu WP admin -> Dodaci -> Dodaj novi.

Ovde kliknite na dugme „Otpremi dodatak“ i okviru forme za unos prikačite preuzeti fajl srlatin.zip. Instalirajte plugin i aktivirajte ga.

Srlatin plugin nema nikakve opcije za konfigurisanje i radi automatski. Tako da biste nakon aktivacije trebali da vidite da su sve reči automatski preslojene na latinicu.

Hostujte Vaš WordPress sajt kod nas, pogledajte našu ponudu WordPress hosting paketa.

Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja u vezi preslojavanja sa ćirilice na latinicu, slobodno komentarišite, tu smo da pomognemo.

Podelite Vaše utiske

4 komentara
Prvi Hosting Blog
Ostvarite 15% popusta na sve Radio streaming pakete uz promo kod "pokreniradio"Pogledaj ponudu
+